Utefotografering

Å ta bilder ute i naturen eller i byen kan gi bildene dine det lille ekstra. Vi i Fotografene Lillian & Lena er så heldige at vi har Botanisk hage som nærmeste nabo. Dette skaper bakgrunn for fantastiske fotografier og gøy er det også!

barnafotografering_fotografOslo_fotografeneLillianog Lena42

portrettfotografering_fotografOslo_fotografeneLillianog Lena07

Et bilde tatt ute i det fri skaper en mer avslappet ramme rundt fotograferingen, og det er lettere å være seg selv foran kameraet. 

Kanskje har dere et sted som betyr noe ekstra spesielt for dere? Et vann hele familien pleier å dra til, en strand som betyr noe, eller rett og slett nabolaget deres. Oslo har masse fantastiske steder som egner seg som bakgrunn, og kanskje har dere en kul trapp i nærheten?

barnafotografering_fotografOslo_fotografeneLillianog Lena21barnafotografering_fotografOslo_fotografeneLillianog Lena22

Ekstra viktig å tenke på hva man skal ha på seg

Når man tar bilder utendørs er det ekstra viktig at klærne er ton-i-ton og at hele familien matcher, siden bakgrunnen kan inneholde mange forskjellige elementer. Med matchende klær gir det et ryddigere uttrykk. For utefotografering holder det med ett til to skift.

familiefotografering_fotografOslo_fotografeneLillianog Lena21

familiefotografering_fotografOslo_fotografeneLillianog Lena33

Det er viktig å huske at det ikke bare er sommerhalvåret som passer seg for utefotografering. Hver årstid har sine farger og sin sjarm som gir flotte bilder. Høsten med løv og trær i flotte gul-toner gir bildet det lille ekstra, og hva med å kle opp familien i matchende lue og votter når snøen ligger på bakken? 

Familie, brun bakgrunn, 3 gutter, ut fotografering, Botanisk hageblogg2

Når man tar bilder utendørs kan man få fine og naturlige dokumentarbilder, som kan være vanskelig å få til i studio. Dokumentarbilder er bilder som blir tatt «i øyeblikket», for eksempel når hele familien leker og snakker sammen.

Utendørsfotografering passer vel så bra for familier, babyer og for konfirmanten.

Ta gjerne kontakt med oss om du har spørsmål eller ønsker fotografering i det fri.

Share this story