Hvordan ta et bra bilde?

fotografoslo_barneportrett_1Helt siden jeg var liten har jeg elsket å ta bilder! Med mer enn 15 års erfaing bak kamera skal jeg dele noen tips til hvordan du skal ta et bra bilde. Man trenger ikke ha dyrt fotoutstyr, med enkle grep kan man skape fantastiske bilder!

PLANLEGG FOTOGRAFERINGEN.

Hva skal man ha på seg? Hvor skal man ta bildene? Er det små barn som skal fotograferes, fotografer et tidspunkt hvor de er mest opplagt, da får man frem det støsrte smilet. Tenk at  klær og bakrunn skal ha en harmoni, gå for klær som er ton-i-ton med omgivelsenene. Hold bakgrunnen ren, er det vaser, sofa, kaffebord bak modellen din. Rydd bort, ta et nytt bilde og se hvor mye fine bildene blir når man har mindre støy i bakgrunnen. Tenk enkle duse linjer i bakgrunnen, går ikke dette? Ta med deg modellen ut!

GÅ TETTERE PÅ MODELLEN

Dette får du til ved at du zoomer inn eller fyskisk går tettere. Beveg deg i ulike retninger, på sidene, legg deg ned på magen, gå høyere opp, gå tettere, gå lengre i fra. Se på bildene mens du tar dem og se hvilken stor forskjell ulike vinkler kan gjøre. Dette er veldig gøy, og det er stor fare for at du blir bitt av fotografbasillen 😉

FANG ØYEBLIKKET

Man kan ha en plan, man kan se for seg hvilke bilder man ønsker å ta. Er det barnefotografering skjer det alltid mye, fang øyeblikkene. Ser barnet bort, så kan dette være like flott som å se inn i kamera.

DETALJER

Se og tenk. Hva er det som er bra i settingen du fotograferer i? Er det sterke farger som gjør bildet bra? Er det spennede skygger? Er det en kul murvegg? Skal man ta et portrettbilde som har mye miljø? Se på det du fotograferer og tenk på hvilke elementer som kan fremheves og hvilke elemneter som kan dempes.

Det aller viktigste, ha det gøy og lykke til 🙂

 

Share this story