Forfatterportett I Thomas-Nicolai


For noen uker siden var Thomas-Nicolai her for å ta portettbilde til coveret på sin debut-bok. Bakteppe for boka ligger i et studieopphold han hadde i Litauen i 2009 og erfaringene han fikk gjennom oppholdet sitt der. Boken blir gitt ut på Publica forlag.
“Gintaras er snart ferdig med videregående. Det er bare måneder igjen. Han er interessert i Aidas fra parallellklassen, en annen gutt. I Litauen er dette uakseptabelt. Noen fra klassen hans ser de to guttene sammen på et utested. Etter det blir månedene som gjenstår en stor prøvelse. En lærerinne ser hvordan Gintaras blir behandlet av noen av klassekameratene og tar affære. Hun ringer moren hans. Hun forteller at Gintaras er syk, at han er homofil. Lyden av telefonrøret som legges på er et smell.

Gintaras tenker at han må flytte fra landet for å kunne føle seg trygg. Han gjør som mange andre. Han flytter vestover. I hans tilfelle til Norge. Romanen illustrerer at det ikke kun er økonomiske faktorer som driver utvandringen fra de øst-europeiske EU-landene.”

Share this story